Yıl 2014 ! Liderlik Yolculuğunuza Hazırmısınız?

dream

2014 yaklaşıyor ve yeni bir yıl, yeni heycanlar, yeni deneyimler ve tecrübeler demek. Geçen gün çok hoş bir makale okudum. Do U Want an Ex.citing.life? Heycanlı bir hayat istermisin?

Aslında günlük koşuşturma içersinde bana bir şeyler fısıldayan kendine kısa bir zaman ayır diyen hoş bir makaleydi.

Nasıl her günümüz birbirinden farklı ve kendi içerisinde renkli geçiyor ise, 2014 ‘te bizler için yaşamın bütün renklerini içeren hoş bir yıl olacak.

2014’ü karşılarken nasıl bir yol izleyeceğiz? Ve Yeni gelen yıla kendimizi hazırladık mı? Ben kedimce 2014 yılının 2013 yılından daha renkli, istek ve ihtiyaçlarım doğrultusunda daha heycanlı ve gelecekte ki kişisel istek ve hedeflerime yönelik olumlu adımlar ile beni taşıyacağına inanıyor ve arzu ediyorum.

Makalenin 3 temel felsefesi vardı. Yeni yıla zihinsel olarak hazırmısın? Neler istediğinin ve beklentilerinin farkındamısın? Ve İsteklerini Somutlaştırdın mı?

Makale biraz trendy yazılmış,

Do U Want an Ex.citing.life?

An ex.citement a day makes your life 360 degrees Exciting.

Whats yoR ex.cite 2day?

Yaşamı renkli kılmak (Heycan verici kılmak) başınıza bir şeylerin gelmesi ile alakalı değildir. Kendi yaşamınız için size heycan verecek bir şeyi her gün yaşamanızda (edilgen değil etken olmanız) gerçekleştirmeniz demektir. Her gün bir şey yapıp, sevdiğimiz heycan duygusunu yaşamak. Kendi Kendimizi harekete geçirmek. 

Bunu düzenli hergün yaparsanız, içselleştirirsiniz. Hergün yaşamınıza renk katmış olursunuz ve 365 gün size heycan veren şeyler ile uğraşmanız yaşamı enerjik, mutlu ve duygusal olarak bütün kılar. Yaşamınızın iplerini elinize almış olursunuz.

Bugün kendin için ne heycan yaratacaksın?

Durdum düşündüm. Benim her zaman aklıma geldikçe yenilediğim süper Top 100 hayal listem vardır. Oluşturma sürecine bayağı önce başladım. Hayallerimi toparlamaya yönelik ilk denememde üretmekte de  zorlandım. Pat deyince insanın aklına gelmiyor. Sanırım ancak 30 tane bulabildim. Zaman içerisinde Top30 Top100 oldu çok geliştirdim.

Hayallerimi sadece yazmadım. Aynı zamanda onları görselleştirdim.

Kendime dışarıya kapalı bir blog hazırladım ve her hayalimi bir yazıya döktüm.  Resimler ile ve videolar ile entegre ettim.  Başlangıçta, yani görselleştirme sürecinde,  bana en çok heycan veren Top10 listemi oluşturdum. Benim için anlamlı, değerli ve yaşamımı mutlu kılacak, başardığımda veya hayalimi gerçekleştirdiğimde “Başardımmm” hissi verecek. Başarı hissi Çok ama Çok keyifli bir his.  Bunun için hayallerimi önce detaylandırmaya başladım. Yaşamımın bir kısmını  Hawaii’de iyi yaşayarak geçirmek, Hawaii’yi keşfetmek, büyük dalgaları görmek, küçük dalgalar ile surf yapmak, Lavlar ve Yanar dağları resmetmek, yaşamda durulup kendimi ve zamanı yok sayacağım easy life modelini kelimelere dökmeye başladım. Çok keyif veren bir süreç oldu.  Hawaii’yi araştırmaya başladım. Nerede yaşayabilirim gibi ve sorularımın cevaplarını bulmaya başladım.  Thanks to Internet & Bloggers.

Hawaii’de ki Yaşamı zihnimde canlandırırken, yapmak isteyebileceklerimi maddeleştirdim, keyif aldığım şeyleri ve o kültür içerisinde keyif alabileceğim şeyleri yazmaya başladım. Hepsini yazdıktan sonra hayallerimde yani zihnimde canlandırdıklarımı resim olarak, video olarak internetten bulmaya çalıştım. Buldum, Hawaii’de yaşamak istediğim hayal ettiğim hayali neredeyse bir gezi bloğuna dönüştürdüm. Hayalime olan bağlılığım arttı.  Hayal panoma her baktığımda her bir hayalim için hazırladığım resimleri, yazıları görmek bana mutluluk veriyor. Dünya Turu ikinci hayalimdi iki sene boyunca ailemle aynı Hawaii’yi keşfeder gibi Dünyayı gezmek ve keşfetmek için aynı süreci çalıştırdım.

Bilemiyorum yaşam ve sağlık ne gösterecek ama hayalleri somutlaştırmadan adım atmak ve ortaya çıkabilecek engelleri ön görebilmek imkansız.

Tabi ki bu hayallerime hemen şimdi ulaşamayacağım. Ama ulaşacağım.

LMI’ı (Leadership Management International) Türkiye’ye getirerek hayata geçirmek benim için çok önemli bir Liderlik projesiydi. Liderlik Dünya’da hala üzerinde en çok yazılan ve araştırılan konuların başında geliyor. İçine girdikçe derinleşen ve yaşamda ki her popüler konu ile entegre olan büyük bir ağ.  LMI kapsamında 1000’in üzerinde profesyonel ile liderlik gelişim çalışmaları gerçekleştirdim. LMI liderliği sonuç alma ile bağlayabilen 43 senelik Dünya’nın en eski liderlik gelişim şirketlerinden birisi. Otantik olmak, yani gerçek siz ile ilgilenen ve liderliği bireyde başlatan özel bir yöntemi ve gelişim metodoloji yaklaşımı  var.

Profesyonel Lider Koçluk çalışmalarımda rota’nın başlangıcını bu oluşturur.  Aristo,  Binlerce yıl önce “Know Thy Self” demiş. Kendini tanımak yaşamda sahip olabileceğiniz en önemli sizi yaşama bağlıyacak ve mücadele gücü verecek silahtır.  Hedef koyma ve Hedefler ile yönetim kendinizi en detayda tanımanızı sağlar.

Liderlik çalışmalarımda şunu deneyimledim, kişisel yaşamını hedefler ile yönetme becerisine sahip insanlar, organizasyon kademelerinde çok hızlı yükseliyor ve yükselmeye devam edebiliyor.

Kişisel yaşamınızda hedefler ile yaşamayı içselleştirirseniz, organizasyonel liderlik sürecinde doğal olarak organizasyonun yönünü tayin etme becerisine sahip olursunuz. Bütün Dünya liderleri önce kendi yolculuklarını tanımlamışlar daha sonra Dünya’ya etki edebilecek güçlü konumlar için mücadelerini başlatmışlardır.

Hayal ve Hedef yönetimi arasında ilişki matematiğini LMI hocası ve ustası olarak çok iyi öğrendiğimden ve liderliği öğretmeyi bir yaşam biçimi haline getirdiğim için hayallerimin bu kadar üzerinde çalışmak ve onu resmederek ve yazarak ve video lar ile göreselleştirmek, beni, kendi yaşamımı aslında nasıl yaşamak istediğime dair bir yön belirleme yolculuğuna çıkarttı. Sonuçları inanılmaz.

Bu yaşamda herkes kendi yaşamının ustası. O yaşamı güzelleştirmek istediğiniz gibi olmasını sağlamak sadece sizin elinizde ve bunun için paraya ihtiyacınız yok. Sadece hayal kurarak yaşam rotanız içerisinde nerede olmak istediğinizi belirlemeniz yeterli.  Hayal listenizi oluşturun.  Daha sonra Top10 listenizin üzerine çalışmaya başlayın.

Hedef koyma süreci görselleştirme sürecinden sonra gerçekleşir.

Top 10 Listesini belirledikten sonra hedeflediğiniz temrin zamanlarını yanlarına yazın.

Bu sürelerin sizin için makul bir süre olup olmadığını yeniden ve yeniden düşünün.

Hayallerinizi yazmak demek aslında kendinize söz vermeniz anlamına geliyor ve kendinize verdiğiniz sözü tutun .

Sözünüze sadık kalmak psikolojik bir şartlandırmadır. Bundan başarılı çıkarsanız devamı gelir. Kaybederseniz ve sözünüzü tutamazsanız HAYALLERİNİZİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ.  Bu yüzden dikkatli olmanızı ve hedef zaman belirlerken düşünmenizi tavsiye ederim.

Hayal, Hayalinizin Tanımı, Görselleştirilmesi ve Hedef Zaman,

Okuması hoşunuza gittiyse devamını farklı bir yazımda ama 2013 içerisinde sizler ile paylaşacağım.

2014 için Hayallerinizi çıkartın listeleyin, listenizde ki hayalleri bir bir üzerinize giyin, sanki gerçekleştirmişcesine hissedin.

Size Make Success Measurable!okumanızı tavsiye ediyorum. Okuyun ve hayal etmeye, istemeye başlayarak evrensel, ruhani veya inancınız ne yönde ise isteklerinizin oluşması için bu yolculukta size yardımcı olabilecek insanları, olayları ve işleri nasıl çıkardığına ve hayal yolculuğunuza şahit olun.

 

İyi okumalar dilerim.

Saygılarımla,
Can Büyükalkan

canbuyukalkan@gmail.com

Bir Cevap Yazın