ALTINCI SIR CV nizi KISA VE ETKİLİ HAZIRLAYIN

129200147X

Profesyonel yönetici ve danışmanlık çalışmalarımda, linkedin üzerinden veya email aracılığı ile ulaştırılan CV adedi 15 sene içerisinde 10,000 ‘e ulaşmıştır diye düşünüyorum. Yürüyen veri tabanı gibiyim.

Son üç senedir ulaştırılan CV ler de uzunluk konusunda iyileşme olmasına rağmen, CV kelimesinden anlaşılacağı gibi aslında CV “öz” olması gerekirken çoğu zaman çok uzun CV ler  ile karşılaşabiliyorum.

Özellikle kendisini yeterince ve detayda anlatamadığını düşünen profesyoneller bu yönde CV lerini 5-6 sayfaya kadar uzatabiliyor.

Uzun bir CV yi kimse satır satır okumuyor. Hatta CV niz uzun olduğu için CV lerin görünürlük açısından en kıymetli sayfaları 1. ve 2. sayfa yanlış kullanımdan dolayı eleniyor.  Verilmesi gereken doğru bilgi ilk bakışta sağlanamadığı için bu eliminasyon gerçekleşiyor.

En son aldığım özgeçmiş 4 sayfa uzunluğunda ve 10 senelik çalışma deneyim ve tecrübesi olan birisine ait. Sadece 4 sayfayı hızlı gözden geçirmek, temel noktaları okumak 1 dk dan fazla zaman alıyor.  Bu arkadaşımınızın şansı fark edilmek için neredeyse yok gibi.

Yeni CV gelişim trendleri eğer  iş tecrübeniz 5 seneye kadar ise, bu tecrübenin 1 sayfa içerisine yansıtılmasını gerekliliğini vurguluyor. Bunu çok başarılı gerçekleştiren yazılım mühendislerine, satış uzmanlarına, proje yöneticilerine rastladım. Yeni yaklaşımlar,

Eğer tecrübeniz 5 sene ve üstü ise, ideal olanı 2 sayfa içerisinde yansıtılması. 20 sene ve üzeri deneyimlerde çok önerilmese de 3 sayfa olabiliyor.

Sırrı öğrendiniz. CV nizi bu göz ile yeniden değerlendirin.

İş Yaşamındaki tecrübeniz CV nizin uzunluğu konusunda size rehberlik etsin. Tahmin edeyim çoğu özgeçmişte olduğu gibi sizin özgeçmişiniz de 2 sayfadan fazladır. Etkili Özgeçmiş için özgeçmişinizi kısaltmaya HEMEN başlamanızı tavsiye ederim.

Bloğumu, CV, iş arama süreçleri, mülakat ve iş başvuru süreçlerine yönelik zengin içerik için takip edebilirsiniz.

Danışmanlık için can@procvcoach.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. 

Eğer İngilizce Profesyonel CV örneklerine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, size avantajlı bir paket önerebilirim. Profesyonel İngilizce CV Örnekleri İçin Tıklayın !

Bir Cevap Yazın