ONDÖRDÜNCÜ SIR NEDEN İŞİNİZDEN AYRILDINIZ?

 

Cv niz içerisinde yer alacak her iş tecrübesi beraberinde NEDEN ayrıldınız ve NEDEN bir sonraki firmanızda çalışmaya başladınız sorularını gündeme getirecektir.

Hazırlıklı olun.  Nedenlerinizi önce mantık çerçevesine yerleştirin.

Eğer her iş tecrübeniz 1 sene ile bir şirkette sınırlı ise ve arka arkaya 3 farklı şirkette toplam 3 sene çalıştıysanız nedenlerinizin çok iyi olması ve evrensel mantık ile uyumlu olması gerekir.

Çoğu profesyonel ya iş görüşmesinde kendisini iyi ifade edemediği için, işten ayrılma sebeplerini kabul edilebilir ölçülerde ifade edemedikleri için ve iş mülakatında sorulara açık cevap veremedikleri için kaybederler.

Çok sık iş değiştirmiş profesyonellerin neden iş değiştirdiklerine dair bazı verileri özgeçmiş içerisine kodlamaları önemlidir.

Bu kodlamanın ismine gizli yönlendirme deniyor.

Örneğin, yeni bir iş yerinde görev tanımınızı daha olumlu yönde değiştirmiş olabilir. Daha aktif bir sorumluluk için işinizden ayrılmış olabilirsiniz.

Yeni bir işe başlamak yönetsel sorumluluk almak için olabilir.

Daha büyük bir bütçeyi yönetmek için işinizden ayrılmış olabilirsiniz, yurt dışı deneyiminizi arttırmak için, uluslar arası bir şirkette çalışmak için, daha büyük bir ekip içerisinde yer almak için, büyük bir projeyi yönetmek için ve daha aklınıza bu yönde gelen gerçek sebepleriniz ne ise onları gizli yönlendirme ile kodlamak önemlidir.

Çok sık iş değiştirmiş profesyonellere paylaşacağım sır, değişim sebeplerinizin en azından %50 sini gizli yönlendirme ile özgeçmişinize kodlamanız olacaktır.

Bu şekilde iş görüşmelerinde alabileceğiniz neden işinizden ayrıldınız sorularını azaltabilirsiniz.

Neden sorularının azalması kendi başına yeterli bir sebep değildir.  Her ayrı iş seviyesine neden cevabını önceden çalışmanız ve kendinizi ikna edici bir sebep ile vermeniz gerekmektedir.

Eğer neden ayrıldığınızı kendinize mantık çerçevesinde anlatıp ikna edemiyorsanız başkasını da ikna edemezsiniz.

Bloğumu takip ederek iş arama, cv, mülakat, iş başvuru süreçlerine ilişkin zengin bigiye sahip olabilirsiniz.

Can Büyükalkan

canbuyukalkan@gmail.com

 

Genel içinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın