İşe Alımlarda Kullanılan Ucuz, Kalitesiz Reklamlarından Bıkmadınız mı? Ben Bıktım.

newagent

İş başvurularında kullanılan reklamlar veya işe alım tarif ve bildirgeleri okadar standart olmaya başladı ki çekicilik adına bir şeyler arıyor insan.

İşe alım reklamları işe alım portallerinin tekeline geçmeden önce aslında Hürriyet IK, Sabah IK, Milliyet IK ‘da çok ilginç ve çekici iş ilanları görebiliyorduk. Çok uzun zamandır,

İsmini vermeyeceğimiz çok uluslu bir şirket için aşağıda ki nitelik ve kriterlerde uzmanlar alınacaktır ile başlayan veya aynı iş ilanı 10 kere oynatılarak, şirketimizin İstanbul’da ki hızlı büyümesini desteklemek amacı ile satış yöneticileri alınacaktır… Tarzında ilanlar ile karşılaşıyoruz.

Halbuki eskiden ilanların bir yaratıcılığı, bir espirisi ve değişik çekici bir yaklaşımı vardı. Başarılı bazı işe alım örneklerini internetten aradım ve buldum. Bu örnekleri yurt dışından buldum. Umarım beğenirsiniz.

Şirketlerin sadece arıyoruz veya linkedin’de işe alıyorum gibi ifadesel yaklaşımlarının ötesine bugün geçebilmek gerekiyor. Basite indirgenmiş, hiçbir ayırt edici özelliği olmayan ve nasıl oluyor ise her türlü yetkinliği isteyen işe yaramaz ilanlar ile donatılmış portaller içerisinde yer alan kalitesiz ilan çöplüklerinden kurtulmak gerektiğini düşünüyorum.

Çoğu şirket ne istediğini yetkinlik olarak bilmiyor. Hepsini ve her şeyi istiyor.

Örneğin geçen gün bazı yazılımcı ilanlarını karıştırırken bir ilana bir portalde rastladım.

Okurken ortam müsait olsa her halde kahkaha atardım.

İş ilanı hazırlamanın bir raconu vardır. İş ilanının ismi İş reklamıdır. Alıcısı iş arayandır. Dolayısı ile ilanın hitap edeceği bir kitle olmalıdır.

İlan yazılımcılar arıyoruz diye başlıyor. Şirket ismi verilmemiş. Olabilir rekabetten dolayı bir renk vermek istememiş olabilirler.
Adaydan istenilen yetkinlik isteklerine baktığımızda,

Java, .net, c ve c++ yazılım geliştirme platformlarına çok hakim. ( Yani daha önce bu platformlarda kod geliştirmiş ve detaylarını bilen)

En az 3 sene uygulama geliştirme tecrübesine sahip ve tercihan web uygulamaları konusunda uzman.

Yeni mezunlar arıyoruz.

Yukarıda ki reklamın veya iş ilanının hiçbir ciddiyeti yoktur. Yeni mezun birisini arıyorsunuz. 3 sene uygulama geliştirme tecrübesine sahip olsun istiyorsuu ve yukarıda ki 4 yazılım diline hakim olsun ve iş sonucu çıkarmış olsun istiyorsunuz.

Tek kelime ile bu şirket ne istediğini bilmiyor. Neden? Yeni mezun ve 3 sene iş deneyimi, kişinin 1. Sınıftan itibaren profesyonel olarak bir yere girmiş olmasını gerektiriyor. Peki bilgisayar, elektronik veya programcılık mezunu kaç kişiyi bu reklam hedef alıyor? 10 kişiyimi 20 kişiyi mi?

O kiteye portaller üzerinden bu reklam ile ulaşabilirmisiniz??? Veya reklamınız nekadar dikkat çekebilir?

İş rekalmalarını hazırlayan şirketlerin çoğunun yazısal ifadeler ile yansıttıkları bu reklamların çoğu değersiz ve anlamsız.

Düşünülmeden yapılmış çok hatalar ile dolu.

Bu kalitesiz rekamlar ile bizlere ulaşmaya çalışıyorlar. Bizim için nekadar değer verdiklerini düşünün. Sistemin mantığı bir yerlerde yanlış yapıyor. Alışkanlıklar bu tür yanlışları görmemizi engelliyor ve bizler bu tür ilanlara başvuruyoruz.
Neyse ben kendim araştırmamı yaptığım reklamları sizler ile paylaşmak istiyorum.

Ekonomi ne kadar kötü olursa olsun. İş ilanı vererek kendisine yetenek çekmek isteyen şirketlerin bir şekilde uyanması, kendine gelmesi gerekiyor.

İş reklamlarında kaliteyi talep edelim.  Bu kadar ucuz reklamlara gitmeyelim…Başvurmayalım.

Aşağıda kalitesini ispat etmiş işe alım reklamları var. İncelemenizi tavsiye ederim.

 

381x500xJoin-us-or-Die-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_LyZGvnwoRJ 382x587xRadioStation-Recruitment-Ad1_png_pagespeed_ic_CQST9aP8hJ 400x565xGAP-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_E5ztEQwtXl 400x565xHungry-Designers-Wanted-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_hXK9arhdzH 400x581xRecruitment-Ad-for-Creative-position_jpg_pagespeed_ic__J3k_ouer_ 491x720xApple-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_FHMIpT80HQ 544x397xDallas-Restaurant-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_ZzCXO2TBq6 561x497xMckinsey-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_cC3VsCfoJT 565x399xPuzzle-Recruitment-Ad_jpg_pagespeed_ic_duqiwnpd_W 595x335xRecruitment-Ad-for-Bus-Drivers_jpg_pagespeed_ic_clxcn6s2w5

Saygılarımla,
Can Büyükalkan

canbuyukalkan@gmail.com

Bir Cevap Yazın