ONDOKUZUNCU SIR CV NİZİN KARİYER HEDEFİ BÖLÜMÜ

 

 

careergoal

Profesyonel CV yapılarında Kariyer Hedefi, Profesyonel CV nin vizyonunu oluşturur. Vizyon gelecekte sizin profesyonel görüntünüzü tanımlamaya çalışır.  Kariyer Hedefi, kurumsal profesyonelin geçmiş deneyim ile gelecekte yapmak istediklerini, gelmek istediği noktayı birleştiren ve CV nin geleceğe yönelik tek ve en önemli parçasıdır.

21 Haziran 2016 Maslak Steingenberger’de PROFESYONEL CV HAZIRLAMA TANITIM SEMİNERİ gerçekleştirilecek. İlki yönetim ve liderlik seviyesinde ki profesyonelleri kapsamaktadır. Profesyonel bir CV ihtiyacı olanların linke tıklayarak tanıtım sayfasını okumalarını ve formu doldurmalarını tavsiye ederim. 

Kariyer Hedefi CV nizin işe alımcılara yönelik pazarlama alanıdır. Etkili kullanmanız ve yorumlamanız kesinlikle avantajınıza olacaktır. Kariyer Hedefi tabiki sadece CV için hazırlanmaz. Doğru bir şekilde geleceğinize dair ne yapmak istediğinizi biliyorsanız bir sonraki aşamanız için Profesyonel CV niz içerisinde kullanmanız gerekir.

Kariyer Hedefini nasıl doğru bir şekilde tanımlanabilir?

Danışmanlığını yaptığım çok sayıda profesyonel tam olarak kendilerini geleceğe yönelik konumlandırma konusunda özellikle orta yaş ve üstü profesyoneller ‘Mid Career Syndrome’ ‘Orta Yaş Kariyer Sendromuna’ yakalanabiliyorlar. Düşünceleri malesef karışık olabiliyor. Profesyonel kariyer danışmanlığın amaçlarından birisi budur, düşüncelerin somutlaştırılmasına destek olmaktır.

Bu sürecin başarılı bir şekilde uygulanması için ben danışanlarıma Birkman Metodunu uyguluyorum. Birkman Metodu Amerika’da 50 senedir kurumsal profesyonellerin kariyerlerine yönelik uygulanan özel bir metodolojidir. Türkiye’de yeni yeni tanınmaya ve katma değeri anlaşılmaya başladı.

Birkman Metodu özel bir psikometrik değerlendirme testi ve testin sonuçlarının yorumlandığı iki seanslık çalışma ile danışanın kendisini nasıl konumlandıracağını, kurumsal profesyonelin ne tür bir pozisyon ve uzmanlık alanı ile hareket etmesi gerektiğini ve buna yönelik gelecekte ne tür roller üstlenebileceğinin somutlaştırıldığı özel bir çalışmadır.

Birkman metodunu anlamak için Birkman Metodu ve İnsan Tanıma Teknolojisini okumanızı tavsiye ederim.

Profesyonel CV Hazırlama konusunda profesyonel destek almak için tıklayın.  

CV nizi inceleyen profesyoneller veya şirket yetkilileri sizin kariyer beklentilerinizi veya gelecekteki hedeflerinizi anlamaya çalışırlar. Bunun için tek araç Profesyonel CV niz ve Profesyonel CV niz içerisinde yer alan Kariyer Hedefi ( Career Goal veya Career Objective bölümüdür).

Birkman Metodu ile bir danışanıma uyguladığım çalışma sonucunda , İngilizce hazırlnamış bir CV’de aşağıdaki Kariyer Hedefi oldukça etkilli bir duruş sergiliyor.  Hazırladığınız veya hazırlayacağınız Profesyonel CV yi çekici ve etkileyici kılıyor.

“Having 20 years of experience in sales, contract management, procurement and enterprise risk management in finance, insurance, technology and holdings has given me a strategic perspective in “business”. I would like to continue my personal and leadership development in a multinational or large local enterprise to move to the next stage in my career as a transformation manager in enterprise risk management.”

Yukarıda yer alan örnekte profesyonel deneyim vurgulanarak cümleye başlanmıştır. Daha sonra bu deneyimin hangi rollerde kazanıldığı anlatılmış ve son cümle bir yönetici bir lider olarak toplam kazanımına dikkat çekmektedir. Bu cümle yapısı veya bu yaklaşım profesyoneli geçmişten bugüne getirmiştir. Kariyer Hedefi veya amacınızın bundan sonraki aşaması Bugünden başlayarak geleceğe gidecek kısmını oluşturacaktır. Takip eden cümle profesyonelin bundan sonra kişisel ve liderlik gelişimine devam ederek, ne tür bir şirket veya firmada çalışmak istediğini belirtmesi ve kariyerinin bundan sonraki aşamasında hedeflediği rolü tanımlamıştır.

Türkçe bir Kariyer Hedefi örneği,

15 senelik profesyonel iş deneyimim içerisinde iş analisti, proje yönetimi ve satış görevlerini lojistik ve telekominikasyon sektörlerinde gerçekleştirdim. Üstlendiğim görev ve sorumluluklar işe yönelik stratejik bakış açısı ve istenilen sonuçları elde etmek için sistemsel bir yönetim geliştirmemi sağladı. Bundan sonraki kariyerimi kişisel ve liderlik gelişimime devam ederek uluslar arası bir şirkette satış direktörü olarak devam ettirmek istiyorum. 

Yukarıdaki iki örnek tecrübesi yüksek kurumsal profesyonellerin kariyerlerine yönelik gelecek perspektiflerini yansıtmaktadır.

Örnekleri feyz almanız için hazırladım.

Kariyerlerine yeni başlamış profesyonellere yönelik kariyer hedefi örneklerini okumanız size yeni bakış açısı kazandıracaktır.

Sosyal Medya alanında çalışmak isteyen bir profesyonel,

FMCG sektöründe şirket kampanyalırını yönetebilecek deneyime ve proje yöneticiliğine ulaşmak, bir kariyer hedefi cümlesinin başlangıcını oluşturabilir.

Elektronik Mühendisi olan bir profesyonel,

Elektromekanik alanında bilgilerimi geliştirerek, robotik konusunda harekete yönelik akıllı yazılımlar üretmek bir kariyer hedefi olabilir.

Gıda mühendisi bir profesyonel arkadaşımız,

Fastfood endüstrisinde yeni ürün geliştirme bölümlerinde çalışarak, besin değeri yüksek ürünler geliştirmek kariyer hedefi olabilir.

Yukarıdaki örnekleri çoğaltabiliriz.

5+ sene deneyimli profesyoneller kariyer hedefi olarak, genelde yönetsel alanları işaret ediyor.

Örneğin,

UPS sistemleri üzerine Servis Mühendisi olarak çalışmış bir uzman,
Servis sektörü ve müşteri deneyimlerimi yönetsel alanlarda verimlilik ve müşteri memnuniyeti üzerine …

Güvenlik Sistemleri Satan bir satış yöneticisi,

Kazandığım müşteri ilişkileri ve müşteride etkin satış deneyimimi yönetsel beceriler ile satış yöneticiliğine taşımak …

Lojistik, Yedek Parça Planlaması yapan bir makine mühendisi,

Kazandığım planlama bilgisi ve deneyimi ile Servis Yönetim Merkezine liderlik etmek ve karlılığı yükseltecek …

Kariyer Hedefi, bir beklentiyi (kişinin kendisinden beklentisini, iddasını, gelecek hedefini içerir. Amaç beklentinin somutlaştırılarak özgeçmiş üzerine yansıtılmasıdır. Bunu yorumlamakta zorlanıyorsanız Birkman Metodu sizin için uygun bir metod olabilir.

Kariyer Hedefiniz CV niz içerisinde tanımlayacağınız Konumlandırma ile uyumlu olmalıdır.

Kariyer Hedefi aslında kişinin yapmak istediği veya elde etmek isteği rol, sorumluluk ve şirket tarzının somutlaştırılarak ortaya konması ile oluşabilir. Bunu lütfen bir formülasyon olarak görmeyin, kişiden kişiye değişen bir yapıdır. Yukarıda paylaştıklarım örneklerdir.

İleri düzey kariyerlerde ki profesyoneller için bu türlü kariyer hedefleri daha farklı ele alanır ve yorumlanır. Kariyer planlama ve kariyer hedef çizgisinin kontrolü kesinlikle önemlidir.  Profesyonel CV hazırlama deneyiminde kendinizi yeterli hissetmiyorsanız PROFESYONEL CV HAZIRLAMA ÇALIŞMA PROGRAMI ‘nı okumanızı tavsiye ederim.

kariyer Hedefinizi belirlemeye yönelik bir problem yaşıyorsanız veya Profesyonel CV nizin yapılanmasına yönelik destek ihtiyacınız varsa bana,  can@procvcoach.com veya aşağıdaki formu doldurarak benim ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Genel içinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın