KARİYER GELİŞİM TOPLANTILARI

desiginacareerstrategy

CareerSpot gurubu olarak, Her Ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz ücretsiz (Linkedin temelli CareerSpot gurubu üyeleri için geçerlidir.) Kariyer Gelşim Toplantılarına 2016 ‘da da devam ediyoruz. Bu destekten Faydalanmak için Lütfen Linkedin Üzerinden CareerSpot gurubunu bulun ve üye olun. 

İşe alım piyasası genelde Eylül ortası ve Ekim başı gibi hızlanmaktadır. Maalesef ülkece yaşadığımız üzüntülü süreç ve karmaşanın iş piyasasına yönelik nasıl etkileri olacağını ön görmek zor olmasına rağmen bir hareketlilik olacağı varsayımı üzerinden biz gurup olarak geleneksel yaklaşımımızı gösteriyor olacağız.

Karyer Sohbet Toplantıları, kariyer gelişim amaçlı kurduğumuz gurubumuzun Ağustos ayı klasiği oldu. 4 senelik perspektifte Ağustos ayında 100 ‘ün üzerinde profesyonelle kariyerlerine yönelik sohbet toplantısı gerçekleştirme fırsatına sahip olduk ve danışan üyelerimize bir değer yaratarak farkındalık sağladık. Bilinçlendirdik ve yolculuklarına daha rahat nasıl devam edebileceklerine yönelik rehberliğimiz kabul gördü.

Kariyer sohbet toplantıları kariyerinde aşağıda belirteceğimiz temel konularda zorluk çeken kurumsal profesyonellere yönelik, görüşmeyi kapsamaktadır.

Bu perspektifte, görüşmek isteyen üyelerimizi 2 kategoride deneyim ve pozisyonlarına yönelik ele alıyoruz.

Kariyer Sohbet Toplantıları 1-1 danışmak isteyen üyemiz ile kişisel zamanımız çerçevesinde gün içerisinde öğlen veya akşam üstü iş sonrası 1 saati geçmeyecek şekilde gerçekleştirdiğimiz kişinin zorluk çektiği veya gelişmek istediği alana yönelik tanışma ve danışan üyemizin kariyeri üzerine konuştuğumuz toplantılardır.

Kariyer Sohbet Toplantıları kapsamında grup üyelerimiz ile;

Birkman Kariyer Gelişim Metodolojisi, Liderlik ve Yönetim Testleri; Profesyonel CV Hazırlama; Kariyer Stratejisi Belirleme; Mülakat ( İngilizce, Türkçe), İş Pazarına Erişim ( Go To Market Strategy); Profesyonelin Çalıştığı Kurumda bir sonraki kariyer aşamasına yönelik hazırlık; Liderlik ve Yönetim’e ait gelişme Planları (Leadership and Management Matrix); Profesyonel Markalaşmaya Giriş, Kişisel Farkındalık gibi temel konular üzerine üyelerimiz ile müsait zamanlarımızda görüşüyor olacağız.

Bu sene yukarıda ki tanımladığımız alanlara ek olarak, profesyonel kariyerine yeni başlayacak (yeni mezun) adaylar için doğru iş alanını ve iş ailelerini seçmelerine yönelik özel, psikometrik değerlendirmeye dayalı Dünya’da saygın üniversitelerin kullandığı bir metodolojiyi de sohbet kapsamımız içerisine dahil ettik.

Her sene ortalama 20-25 grup üyemiz ile bu sohbet toplantılarını gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirebiliyoruz.

Bir Cevap Yazın