CAREER SATURDAYS BAŞLIYOR

Welcome to the Career Saturdays!

Artık Ağustos Ayının son günleri ve Eylül ayına giriş yapıyoruz. Tüm tatilleri geride bıraktık. Artık önümüzde yeni bir çalışma dönemi var. Eylül ayı ile başlayan yeni kariyer ve iş değiştirme dönemi kendisini yavaş yavaş göstermeye başladı.

Career Saturdays’in ana fikri özellikle Orta Kariyer (30+ -45) ve İleri Kariyer Evresinde (45-55) profesyoneller için, Kariyer ve İş değişim sürecini &yönetimini yapılandırılmış, akışı bellir bir  bir sohbet toplantısı içerisinde, günün katılımcıarını bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve ihtiyaca yönelik neler yapılabileceğini konuşarak deneyim paylaşımını sağlayarak destekemek.

Career Saturdays, iki haftada bir,  Kariyer ve İş değiştirme Süreci kapsamında genel veya özel bir konuyu ele alarak alarak ilerliyor olacağız. Bu yüzden kariyer ve iş değiştirme sürecine yönelik katılımcılara, farklı bakış açıları, uzman konuklar ile konu bütünlüğünü pekiştirme ve konu özelinde ihtiyaç duyulan farkındalığı genel hatları ile oluşturmak Career Saturdays’te ki  hedeflerim arasında.

 Career Saturday’i Neden Başlatıyorum?

İş değişimi ve Kariyer değişimi Orta Kariyer evresindeki profesyoneller için, özellikle Türkiye’de arz ve talep arasındaki dengenin bozulmuş olmasından dolayı stratejik bir karar veya profesyonel için bir dönüm noktası olmaya başladı.

İş piyasasında arz ve talep denegisinin bozulması profesyonellerin yeni iş arayışlarında rekabetçi bir seviyeye ulaştı. Makro ekonomik dengelerin alehimize doğru gelişmesi, ve bu gelişimin devamına yönelik sinyallerin geliyor olması, iş piyasalarını da ister istemez olumsuz etkiliyor. Çoğu profesyonel daha nitelikli iş fırsatları için fırsat kollarken aynı zamanda yurt dışında iş fırsatlarına yönelik hazırlıklar yapıyor.

Değişimin çok yoğun olduğu bu gibi zamanlarda fırsatları değerlendirmek ve değerlendirirken de belli bir hazırlık sürecinden geçmeyi gerekli kılıyor.

Bende uluslar arası bir kariyer koçu ve danışmanı olarak, farklı deneyim ve tecrübelerimi, kariyer ve iş değiştirme süreçlerine yönelik yapılandırılmış bir sohbet toplantısında paylaşmanın en azından, kariyerine önem veren, kariyerinde bir sonraki aşamaya ilerlemek isteyen profesyonellere değer yaratacağına inandığım için, Career Saturdays’i başlatmaya karar verdim.

Career Saturdays’e Kimler Katılımalı?  

Temel olarak danışmanlığım, mentörlüğüm ve koçluğumun fayda sağladığı kitle, orta ve ileri kariyer evresinde yer alan profesyoneller.

Bu kitlenin en önemli özellikleri,

1- İleri uzmanlık seviyesinden yönetim seviyesine geçmek isteyen profesyoneller

2- Yönetim seviyesinde ilerlemek veya yönetimden üst yönetime ilerlemek isteyen profesyoneller

3- Kariyerinde farklı bir iş alanına geçerek değer yaratmak isteyen profesyoneller

4- Ayni şirket içerisinde yükselmek isteyen profesyoneller

5- Uluslar arası şirketlerden uluslar arası şirketlere geçiş yapmak isteyen profesyoneller

6- Yurt dışında yeni bir kariyer fırsatı oluşturmak isteyen profesyoneller

7- Çalıştıkları uluslar arası şirketin sağladığı avantajları olumlu bir şekilde değerlendirerek farklı bir ülkede çalışma şansı yakalamak isteyen profesyoneller.

8- Ve son olarak, Genel müdür veya Bölge Direktörlüğüne hazırlanan profesyoneller.

Tanımladığım tüm bu alanlarda danışanlarım ile farklı kariyer projeleri gerçekleştirdiğim için yukarıdaki kapsam içerisinde kendisini bir sonraki aşamaya getirmek Orta ve İleri kariyer evresinde yer alan profesyoneller için Career Saturdays’in faydalı olacağına inanıyorum.

Career Saturdays’de Hangi Konular Ele Alınacak? 

Career Saturdays kapsamı içerisinde, Kariyer ve İş değiştirme süreçlerine yönelik temel ve ileri düzey konuları ele alacağım. Danışanlarımın sıklıkla üzerinde durduğu ve öğrenmek istediği, sorduğu veya ilgilerini çeken 20 konuyu  tanımladım. Career Saturdays’i  her iki haftada bir bu konulardan birini ele alarak ve bu konular üzerinden yapılandırılmış sohbet toplantıları ile yönlendiriyor olacağım. 20 konunun neler olduğunu ve tariherini aşağıdaki formu dolduran profesyoneller ile paylaşıyor olacağım.

Career Saturdays’in  Görüşme Zamanı Nedir? ve Lokasyonu nerede olacak? 

Career Saturdays, ismi itibarı ile ve katılım kolaylığı sağlamak amacı ile 2 haftada bir Cumartesi günleri sabah 0930-1200 arasında gerçekleştireceğim. Katılım yerini İstanbul Anadolu yakası ve İstanbul Avrupa yakası olarak her iki haftada bir değiştiriyor olacağım. Bu şekilde gerek İstanbul Anadolu yakasından gerekse de  İstanbul Avrupa yakasından katılım sağlamak isteyen profesyonellere erişim açısından bir rahatlık olacağını düşünüyorum.

İlk Career Saturday  1 Eylül Cumartesi tarihinde Anadolu yakasında Göztepe’de rahat konuşabileceğimiz ve sohbet edebileceğimiz bir kafe ortamında gerçekleştireceğiz. 

Ve ilk Sohbet konumuz ” Kariyer ve İş Değiştirme Sürecine Bütünsel Bakış” İngilizcesi ” Holistic View for The Career Transition Management Process” 

1- Kariyer ve İş değiştirme süreci çoğu profesyonel için teknik bir konu gibi görünse dahi aslında kurumsal profesyonelin iş piyasasına yönelik pazarlama faliyetidir.

2- Bu pazarlama sürecinin aşamalarını bir ürünün pazarlama sürecine benzetebiliriz.

3- Kurumsal profesyonelin pazarlanması, makyajlanması anlamına gelmez. Gerçek değerler üzerinden, yetkinlikleri, yetenekleri, deneyimleri, ve zaman içerisinde oluşturduğu stratejik iş bakış açısını sahip olduğu liderlik ile nasıl iş değerine dönüştürdüğünün formülü ortaya çıkartılır. 

4- Kariyer ve İş değişim sürecinde bu değer yaratan formülü iş piyasasına hedefli bir şekilde iş veren gurupları ile sinerji oluşturması için gerçekleştiririz. 

Eminim çoğu katılımcı sohbet programımı ve alacağı bilgileri keyifli bularak, kendisine ve elde etmek istediği sonuçlara daha farklı bir gözle değerlendirebilecektir.

Her Career Saturdays sonrasında katılımcılar eğer isterlerse kendileri ile 1200-1300 arası her katılımcıya 10 dk zaman ayırarak özel sohbet etme imkanı sağlıyacağım. Bu şekilde gelen kişilerin özellikle kişisel olarak sormak veya danışmak istediği konularda bir bütünlük içerisinde karşılanmış olacak.

Ben Career Saturdays’in özelikle Kariyer ve İş değiştirme süreçlerindeki bilgi, bilinç ve farkındalığın bu yaklaşımla Orta ve İleri kariyer evresindeki profesyoneller için faydalı bir yolculuk olacağına inanıyorum.

Career Saturdays Ücretli Bir Toplantımıdır? 

Career Saturdays ücretli bir toplantı değildir. Fakat buluşma ortamları kafeler olacağı için rahat sohbet edebilmek amaçlı bize sağladıkları ortamlar için belli talepleri olabiliyor. Rezervasyon usulü buluşma organize edildiğinden , ortamlarından faydalanmanın bir maliyeti olduğunu, bu maliyeti de katılımcıların, belli kafe içerisindeki menüden tüketimleri yönünde gerçekleştirebiliyorlar. Eğer kafelerin özel bir talebi olursa bunu katılımcılar ile paylaşıyorum. Herkes kendi maliyetini karşılar prensibi geçerli oluyor.

Career Saturday’in Yapılandırılmış Sohbet Toplantı Program Akışları Nasıl Gerçekleşiyor? 

Zamanı verimli kullanmak adına Career Saturdays kapsamında belli bir zaman akışını ve programı takip ediyor olacağız ve bu zamanlara sadık kalarak toplantımızın hem katılımcı açısından bilgilenme, bilinçlenme ve farkındalık perspektifinde değer alması için emek harcayacağız hemde toplantının etkinliğin arttırmış olacağız.

Program akışı

0930-1000 Hoş geldiniz, Can Büyükalkan Kimdir, Career Saturdays Hakkında Bilgilendirme, 2018 içerisinde takip edilecek konular ve tarihleri.

1000-1020 Tanışma, Katılımcıların kendilerini 2 dakikalık bir zaman içinde tanıtmaları

1020-1050 Haftanın Konusunu Tanıtma ve Üzerine Sohbet, Bu hafta Kariyer ve İş değiştirme Süreci Nedir? Nasıl Yönetilir? Sürecin aşamaları ve bu süreci nasıl etkin bir şekilde kendi lehinize yönetebilirsiniz üzerine konuşma ve Bilgi Paylaşımı.

1050- 1120 Deneyim Paylaşımı, Toplantıya gelen katılımcılar, şu an iş ve kariyer değişim sürecinde karşılaştıkları zorlukları, engelleri, endişeleri  ve belli olumsuz ve olumlu deneyimlerin paylaşılması.

1120-1130 ProCV Program Tanıtımı

1130-1200 Sorular ve Cevaplar

1200-1300 Haftanın konusu üzerine bire bir görüşme , sadece katılımcılar ile haftanın konusu özelinde  kariyerleri hakkında görüşmek isteyen profesyoneller ile 10 dk ön görüşme.

Genel Olarak bu akışı takip ederek her Career Saturday’i gerçekleştirmiş olacağız. Bu şekilde her katılımcıya kendini tanıtma, deneyim paylaşma ve soru sorma alanı ile birlikte katılımcılar ile haftanın konusu  özelinde 1-1 1o dk görüşme fırsatı yaratmış olacağım.

Career Saturday’e Nasıl Katılım Sağlayabilirsiniz? 

Öncelikle her kariyer sohbet toplantısında maksimum 10 katılımcıyı ağırlayacağım. Dolayısı ile yerin sınırı 10 kişidir.   Katılımcı profili, orta kariyer evresi veya ileri kariyer evresindeki yönetim ve liderlik seviyesindeki profesyonellerdir.

Career Saturdays programına aşağıdaki formu doldurarak katılım sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki formu doldurduktan sonra sizin ile mail üzerinden iletişime geçerek, katılıma ilişkin gerekli bilgileri paylaşıyor olacağım.

CAREER SATURDAY KATILIM FORMU 

 

 

 

 

 

Bir Cevap Yazın