MASTERING THE CAREER TRANSITION ” KARİYER VE İŞ DEĞİŞİMİNDE UZMANLAŞMAK”

yatchracing

 

Mastering The Career Transition (Kariyer Değişiminde Uzmanlaşmak) kariyer geçiş veya iş değiştirme süreçlerinde  orta yaş kurumsal ve yönetim seviyesinde ki profesyoneller için geliştirilmiş bir metodoloji  ve çalışma programıdır. Mastering The Career Transition ( Kariyer Değişiminde Uzmanlaşmak) üç temel bölümden oluşur.

Birinci bölüm, The Product ( Ürün) profesyonelin kurumsal dünya da iş değiştirme veya kariyer değişim aşamasında ürünleşmiş halidir.  Kısaca Profesyonel CV nin ortaya çıkartılmasına odaklanır.

Profesyonel CV sizi geçmişten bugüne getiren ve geleceğe bakışınızı yansıtan ve iş değişim aşamasında etkin kullanılan bir araçtır.  Kurumsal dünya da sizi ve profesyonel deneyimlerinizi kronolojik ve fonksiyonel olarak tanıtabilecek başka bir araç kabul edilmiyor.

Profesyonel CV normal veya standart bir CV ile karşılaştırıldığında belli ayırt edici özellikleri ile algıda seçicilik ve etki yaratır.

Algıda seçiciliği sağlayan çok sayıda faktör vardır. Örneğin profesyonel CV nin pazarlama amaçlı olması, kişisel özellikleri ve etkiyi sağladığınız yönlerinizi ön plana çıkarması, Vizyon ile geleceğe bakışınız kariyer yolculuğunuza nasıl yön verdiğiniz ve objektif bir nevi hedef olarak kendinize kariyer olarak ne ne belirlediğinizdir. Konumlandırma ile Profesyonel CV lerde hedef doğrultusunda ki pozisyon ve uzmanlık alanlarının bütünlük sağlayarak vurgulanması hedeflenir. Yorumlama Profesyonel CV ‘nin en önemli faktörlerinden birisidir. İngilizcede success, achievement ve accomplishment benzer anlamlar taşısada birbirinden farklılıkları vardır. Türkçe’de bunu tanımlayabilecek en önemli kelime başarıdır.

Bu ürünleşme süreci aslında sizin yeteneklerinizi, yetkinliklerinizi, liderlik ve yönetsel özelliklerinizi sonuç ile nasıl ilişkilendirildiğini belirler, profesyonel cv ‘de amaç bu özelliklerinizin sonuç ile birleştirilip kişisel kariyer vizyonunuz perspektifinde parçalara ayrıştırılıp, yeni bir etki ve kuvvetli anlam için bir araya getirilmesi ile oluşturulur, bu süreç linked and Integrated olarak tanımlanır.  Ayrıştırılarak yeniden birleştirme aşaması sürecinde önemli bir aşama ise oluşturulacak ürününüzün Anahtar kelimelerinizi yeterince içermesini sağlamaktır. Bu şekilde ATS uyumluluğu gerçekleştirilmiş olur.

Gerek teknolojik perspektifi ile, gerek teknikleri ile Kişisel ürününüz hazır hale geldiğinde bundan sonra ki aşama CV nizin,  alternatif kanallar üzerinden gönderimi için iş başvuru stratejisinin belirlenmesidir.

Pazarlama dilinde buna Goto Market Strategy deniyor, İş başvuru Stratejinizi aslında kişisel bir kampanya yönetimi gibi düşünebilirsiniz.  Kampanya yönetiminin önemli araçlarından üçü Mesaj, Algı ve İzlenim Oluşturmaktır.

İş Başvuru Stratejisi iş başvuru kanallarınıza uygun olarak hazırlanmalıdır. Örneğin Türkiye’de ki önemli kariyer portalleri, Aggregatorlar, Linkedin, Head Hunter yaklaşımı, Kişisel hedefiniz dahilinde ki başvurular ve Kişisel Networkünüz bunların herbiri için bir yaklaşım düşünmeniz önemlidir. Başvuru yapma aşamasında dikkat noktası dengeli başvuru yaklaşımıdır. Eğer sadece bir kanaldan 100 başvuru yaptım ve yanıt alamıyorum diyorsanız o zaman doğru bir stratejiniz maalesef yok demektir.

Başvurularınızı konsantre olduğunuz bir zamanda yapmanız en doğrusudur ve yüksek hacimli bir başvuru sizin için bir momentum yaratır. Takip eden sürede katılım sağlayacağınız iş görüşmelerinin adedinin fazla olması sizin beklentiniz doğrultusunda bir iş kazanmanıza yaklaşmanızı sağlar.

Mastering The Career Transition’ın üçüncü bölümü The Interview, Mülakat sürecinizdir. Mülakat süreci incelendiğinde iç içe geçmiş ve birbirine bağlı beş bölümden oluştuğu görülür. Yüzyüze mülakat veya telefon mülakatı aynı süreçlerden sizi geçirir. Farklı olan ise zamandır.  Mülakat sürecinde zamanı yönetmeniz sürece olan vakifiyetiniz ile doğru orantılıdır.  Mülakatların son bölümü kapanıştır. Doğru bir kapanışı yapmazsanız mülakatınızın ucu açık kalır.

Mülakat süreci profesyonel satış süreci ile temel benzerlikler taşır. Bu benzerlikler bir ürün veya hizmet satışında müşterisine nasıl bir yaklaşım segiliyor ve soru ilişkisini satış profesyoneli başarılı bir şekilde yürütüyor ise aynı şekilde kurumsal profesyonel mülakat sürecinde kendi özelliklerinin, kurum kültürü ve ortak vizyon doğrultusunda ortaya çıkarılabilcek sinerji ve sonuç ilişkisine odaklanır. Sorular profesyonelin davranış, yetkinlik ve teknik alanlarından gelir.

Mastering The Career Transition, Profesyonel CV, İş Başvuru Stratejisi ve Mülakat Sürecinizin nasıl başarılı bir şekilde yöneticileceğine odaklanır.

Bu program özellikle orta yaş ve orta yönetim seviyesinde ki profesyonellerde çok başarılı sonuçlar üretiyor.

Mastering The Career Transition programına yönelik bilgi almak için lütfen aşağıda ki formu doldurun.

 

Bir Cevap Yazın